perjantai 3. huhtikuuta 2009

Ikää 8 vko

Komeat 8 viikkoa tulivat tänään täyteen, ja sen kunniaksi opeteltiin ensimmäinen target-tehtävä; kosketuskeppi. Yhdellä kädellä voi laskea ne naksautukset jotka tarvittiin idean oppimiseen, ja meikäläinen on pelkkää hymyä...
Kontakti, etäpalkkaus ja kosketukset sujuvat hyvin jo rappukäytävässäkin, joten seuraavaksi ruvetaan siirtymään pihalle.

Varsinaisiin noutajan tehtäviinkin olemme ruvenneet rakentamaan pohjaa. Malttia ja keskittymistä harjoitellaan aina ruoka-aikaan, ruokailulupaa täytyy odottaa istualtaan. Malttiharjoitukseen olen käyttänyt myös Älize-mäykkyä; Vaikku odottaa istuen vuoroansa kun toinen tekee tempun tai kaksi, jonka jälkeen pentu saa palkan ja/tai pääsee itse naksuteltavaksi. Ikää on todellakin vasta se 8 vko, joten tällaiset "vaatimuksia" sisältävät tehtävät ovat hyvin lyhyitä ja selkeitä.
Noutoja harjoitellaan leikin varjolla palkkausleluna käytettävällä Wubba-Kongilla (suojelemme damin pyhyyttä, sen lisäksi pentudami ei vielä mahdu suuhun..). Päätämme naksutus-sessiot (5-10 palkkausta) lyhyeen leikkiin, jonka yhteydessä Vaikku saa "paukkunoutaa" Wubban kerran tai kaksi. Pentu juoksee suoraan lelulle, poimii sen (yleensä) varmasti suuhunsa ja tuo vauhdilla syliini. "Kiitos"-käsky toimii myös hyvin. Tähän pakettiin olemme tässä vaiheessa erittäin tyytyväisiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti