keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Naks naks!

Rakas naksutin kaivettiin esiin heti ensikotiutumisen jälkeen (myönnettäköön että heti kotiutumista seuraavana päivänä..). Vaikku ehdollistui naksulle päivässä, ja sen jälkeen ollaankin päästy alustamaan kontaktia. Kontakti on luonnollinen valinta ensimmäiseksi taidoksi, sillä ilman kontaktia ei muutakaan voi saada aikaiseksi.

Kontaktiharjoitukset aloitettiin perinteisellä luovutusharjoituksella (namia nyrkissä, palkka odottamisesta), josta edettiin katsekontaktiin. Palkkaamaan olen päässyt mielestäni tasaisesti sekä istu- että seiso-asennosta.
Vaikku tarjoaa nyt katsekontaktia nopeasti, joten tänään päätin kokeilla kontaktille etäpalkkavarmistusta (doggie-zen). Etäpalkkaus vahvistaa käytöstä erittäin tehokkaasti.
Etäpalkkaus tarkoittaa palkkaamista muualta kuin kädestä/taskusta, esim. namilätkältä johon palkka asetetaan odottaman hakulupaa. Koiran täytyy siis tarjota käytöstä vaikka palkka on näkyvissä/saatavissa. Tyttö tajusi idean yllättävän nopeasti, ja on jo muutaman kerran tarjonnut odottamista käskyttä (kyseessä siis kuitenkin ahne lapukka ;).

Seuraavaksi suunnataan kohti kontaktin yleistämista eri tilanteisiin, jonka rinnalla työstetään seisomista, istumista, takapään hallintaa (sivulletuloa) ja toivottavasti melko pian myös seuraamista (kontaktia liikkeessä).

Taidan kyllä tarvita jonkun roikkumaan jarrunarussa...

Nome-hommista olen kuitenkin päättänyt (täpinöistä huolimatta) pysyä loitolla kunnes typy tuntuu näpeissä ja korvien välistä olevan siihen valmis. Tyydyttäköön nämä toko-puuhat tekemisen tarpeet siihen asti! Vaikku vaikuttaa olevan reipas ja yllättävän omatoiminen kaveri, sekä hyvin helppo palkattava ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti