lauantai 4. huhtikuuta 2009

Silence is Golden

Hiljaisuus on tehokasta. Ei nykimistä, kiskomista, käskyttämistä tai jankuttamista. Koira hakee kontaktia, hoksottimet ovat pystyssä ja homma toimii!
Tässä vaiheessa meillä on käytössä ainoastaan yksi sanallinen vihje/käsky; "nee" ="odota/väärin arvattu". Tästä huolimatta Vaikku osaa kontaktin, istumisen/seisomisen edessäni, kosketuskeppi- ja post-it- targetin sekä etäpalkkauksen.

Paljon tulee pohdittua sitä teemmekö liikaa asioita kun penska on näin pieni, mutta kyse on enemmän yhteisen sävelen ja ajatusmaailman luomisesta kuin yksittäisten liikkeiden opettamisesta. Vaikku opettelee minua ja minä Vaikkua noin 15 minuutin ajan päivittäin :) Opettelu rakennetaan niin että koira onnistuu vähintään 80% yrityksistä, mutta samalla täytyy hieman korvien välissä raksutella. Vaatimukset ovat toki myös tärkeitä, mutta ne kohdistetaan vielä pitkään vain arjen käyttäytymistapoihin.

Päämääränä on antaa koiralle korvien väliin hyviä työkaluja tulevaisuutta ajatellen.

Nyt kun lumet ja loska näyttävät vihdoin antavan periksi, niin otamme ohjelmaan myös yhdistetyt autoiluharjoitukset ja metsäkävelyt. Jee!


PS.
Kommentit ovat tervetulleita blogiin, sana on vapaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti